Jump to content

Hill: Hamilton még több bajnoki címet fog nyerni

2015. 03. 10. 15:17

A legtöbb szakértő szerint tavalyhoz hasonlóan az idei szezonban is a Mercedes dominanciáját fogjuk látni. A németek folytathatják a sikeres sorozatukat, hiszen a téli teszteken is remekül működött az új konstrukciójuk, a W06-os.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill úgy gondolja, a címvédő Lewis Hamilton nagyszerű kilátásokkal várhatja a következő éveket, s honfitársa még legalább két bajnoki címmel gazdagodhat.

„Jelenleg 30 éves, így pályafutása legjobb évei még előtte állnak. Hatalmas tehetséggel van megáldva, amely párosul az eltökéltségével, az erőnlétével, valamint az évek során összegyűjtött tapasztalatával. Úgy vélem, mostantól számítva egészen 33-34 éves koráig, akár két alkalommal is felérhet a csúcsra.” – nyilatkozta az ausztrál grandprix.com-nak.

A jelenleg a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Hill az újonc Max Verstappenről is elmondta a véleményét. Damon 36 évesen nyerte egyetlen világbajnoki címét a Williams istálló színeiben, míg a fiatal holland újonc minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője lesz, mindössze 17 évesen debütál a hétvégéi idénynyitón.

„Számomra úgy tűnik, hogy még túlságosan fiatal egy ennyire összetett és professzionális sportághoz, mint amilyen a Forma-1. Az ő érdekeit szem előtt tartva, csak remélni tudom, hogy nem fog kapkodni, türelmes és óvatos lesz.” – zárta gondolatait a 22-szeres futamgyőztes egykori kiváló pilóta.

Forrás: (thisisf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:abcnews.go.com)