Jump to content

Lotus: Nem várunk dobogós helyezést az év első felében

2015. 03. 10. 15:55

Legalábbis a csapat francia versenyzője szerint kizárt, hogy az idény első versenyein a pódium közelébe férkőzzenek. Grosjean úgy véli, a tavalyi katasztrofális szezon után (összesen 10 pontot gyűjtve), jelenleg a pontszerzés lehet a fő céljuk.

Az idén már a Mercedes erőforrással hajtott Lotus versenyautói biztató produkciót nyújtottak az előszezoni tesztsorozat során, ám Grosjeanék szerény célokkal vágnak neki az új idénynek, hiszen tisztában vannak vele, a Forma-1-ben sem léteznek csodák, idő kell, hogy újra a legjobb helyekért harcolhassanak.

Romain az RMC Sportnak nyilatkozott:

„Még túl korai a dobogós helyezésekről beszélni. A Q3-ban kell lennünk, az első 10-ben kell végeznünk, tehát pontokat kell szereznünk. Ez az elsődleges célunk. Majd jöhet a TOP-5, és akkor már kezdhetünk álmodozni a pódiumról, ám lépésről-lépésre kell haladnunk, ami nem lesz könnyű.”

Az enstone-i alakulat 2014-es visszaeséshez nagyban hozzájárultak a jelentős személycserék. 2013 végén több nagyágyú is elhagyta az istállót: Kimi Räikkönen, Eric Boullier, James Allison és további fontos emberek. RoGro azonban úgy gondolja, csapata az elmúlt hat hónapban e téren is remek munkát végzett, hiszen megtalálták a megfelelő embereket a kulcspozíciókra.

„2013 és 2014 között nagy volt az átszervezés az istállón belül, jöttek-mentek a mérnökök, a különböző szakemberek, ám akik azóta is a csapatunk tagjai, belerázódtak a szerepükbe, és komfortosan érzik magukat, így a közös munka is gördülékenyebben zajlik.” – tette hozzá a 9 dobogós helyezésnél járó francia tehetség.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:f1technikal.com)