Jump to content

Miami a Formula E következő állomása

2015. 03. 10. 08:47

Kéthónapos szünet után a hétvégén (szombaton!) folytatódik a Formula E, az elektromos autók versenysorozata. Négy futamot követően Lucas di Grassi tíz ponttal vezeti az összetettet, Miami előtt pedig számos módosítás történt a széria berkein belül.

Tizenegy futamosra hízott az első versenyévad a Formula E-ben, Moszkva is kapott egy futamot, valamint a szezonzáró londoni viadalt duplaversenyessé tették. Az ötödik állomás az egyesült államokbeli Miamiban, a Biscayne Bay Street Circuiten kerül megrendezésre.

A Dragon Racing csapatánál a Le Mans-legenda, a francia Loic Duval veszi át az eddig minden futamon pontot szerző rutinos Oriol Servia helyét, Miamiban ő lesz a belga Jerome d’Ambrosio csapattársa.

Az ötödik versenyhétvégén hatodik pilótáját ülteti az autójába az Andretti. Franck Montagny, Jean-Eric Vergne, Charles Pic, Matthew Brabham és Marco Andretti után most az ex-forma-1-es amerikai, Scott Speed kap lehetőséget. Kettőnél több futamot csak Vergne teljesített ennél az együttesnél, a franciának Miami lesz a harmadik indulása.

A pontversenyben az évadnyitó óta Lucas di Grassi áll az élen, tíz ponttal megelőzve Sam Birdöt, de Sebastien Buemi és Nicolas Prost is lőtávolságon belül van még a brazilhoz képest. A csapatoknál az e.dams Renault (pilóták: Buemi és Prost) vezet.

(fp)

(fotó: zimbio.com, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)