Jump to content

A Ferrari fiatal tehetsége a Sauberrel debütál a hétvégén

2015. 03. 24. 16:33

Raffaele Marciello évek óta a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, ám az idei szezontól a Sauber hivatalos teszt- és tartalékversenyzőjévé lépett elő. A fiatal olasz versenyző Malajziában mutatkozik be a svájci csapat színeiben.

Marciello a sepangi hétvégén Felipe Nasr autójába pattanhat be az első tréningen, mellyel hivatalosan is megkezdi F1-es pályafutását. A 20 éves pilóta magabiztos, úgy érzi, jó munkát végez majd a péntek délelőtti gyakorláson.

„Izgalmas lesz számomra első alkalommal pályára gurulni a Sauber C34-essel. Valószínűleg az olasz emberek is izgatottak lesznek, hiszen jó néhány éve nincs olasz pilóta a mezőnyben. Már nagyon várom, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsek, egyúttal mindenképp élvezni szeretném a vezetést. Biztos vagyok benne, hogy segíthetek a csapatnak, megtalálhatjuk a megfelelő beállításokat erre a pályára.” – kezdte nyilatkozatát az olasz.

„Ezelőtt még soha nem jártam Malajziában, de jól ismerem a pályát, hiszen sokat gyakoroltam a Ferrari szimulátorában. Biztosan hamar belejövök, ha már a pályán tartózkodom.” – mondta magabiztosan, majd a pályáról is beszélt.

„Sok gyors kanyar található a sepangi aszfaltcsíkon, így a hétvégén hatalmas szerepet kap a megfelelő leszorító erő megtalálása. Egy másik fontos szempont az időjárás, hiszen a hőmérséklet és a páratartalom itt igen magas tud lenni. Egy pilóta számára nagy kihívás, de ez mindenki számára ugyanaz, így nem aggódom, az edzőm tökéletesen felkészített.” – zárta gondolatait az F3-as széria korábbi bajnoka.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:automobilsport.com)