Jump to content

Bottas is elindulhat a hétvégi futamon

2015. 03. 26. 15:29

Fernando Alonso mellett Valtteri Bottas is rajtengedélyt kapott az FIA orvosaitól, miután kiderült, a Melbourne-ben megsérült háta meggyógyult. A finn versenyző elmondta, több változtatást is eszközöltek az autóban, hogy komfortosabban érezhesse magát vezetés közben.

Bottas még az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén szenvedett olyan mértékű hátsérülést, hogy még a vasárnapi versenyen sem állhatott rajthoz. A következő hetekben Indonéziában lábadozott, s végül a csütörtöki napon versenyre alkalmasnak nyilvánították.

Menedzsere, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint honfitársa sérülésének egyik fő okozója maga az ülés lehetett.

„Van egy jó ötletünk, ezért jelentős mértékben változtattunk az ülés és pedálok pozícióján. Így a hátam semlegesebb helyzetbe került, kevesebb nyomás éri a porckorongokat.” – magyarázta a Williams versenyzője.

Bottas bízik benne, hogy nem merül fel újra ez a probléma, egyúttal tagadta azokat a pletykákat, miszerint műtétre szorulna.

„A hétköznapi dolgokat teljesen fájdalommentesen végzem, és így lesz ez vezetés közben is.” – zárta gondolatait a fiatal tehetség.

(Forrás: thisisf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:f1fanatic.com)