Jump to content

WEC: Kobayashi a Toyota tartalékosa

2015. 03. 26. 12:48

Kamui Kobayashi a Forma-1-ben már rajthoz állt a japán gyár színeiben, idén a hosszú-távú versenyzés kapcsán lesz a Toyota alkalmazottja, mint a csapat teszt- és tartalékpilótája.

2009-ben a Suzukában megsérült Timo Glock helyére szerződtette két futam erejéig a Toyota Forma-1-es csapata Kobayashit, aki meggyőző teljesítményének köszönhetően állandó tagjává vált a királykategóriának, versenyzett a Sauber (2010-12) és a Caterham (2014) színeiben is.

Kobayashi idén Aragonban tesztelte a Toyota autóját, a japán versenyző 2015-ben a Super Formula-bajnokságban vesz részt. Kobayashi hálás a gyárnak ezért az újabb lehetőségért és örül, hogy ismét őket képviselheti.

„Sokakat ismerek a csapattagok közül még a Forma-1-es időkből, ezért most ez olyan, mintha hazatérnék.” – nyilatkozta a japán, aki 2013-ban már teljesített egy komplett Endurance-szezont a Ferrari gyári versenyzőjeként.

Az eddigi tartalékos, Mike Conway lesz Alexander Wurz és Stephane Sarazzin csapattársa, Kazuki Nakajima csatlakozik a 2014-es WEC-bajnokokhoz, Sebastien Buemihez és Anthony Davidsonhoz.

Nicolas Lapierre-től versenyzőként tavaly októberben vált meg a Toyota, de a francia szintén „elérhető lesz még tesztelés és fejlesztési ügyek kapcsán”.

(fp)

(fotó: f1team.leiaja.com, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)