Jump to content

F1: A Mercedes még mindig megállíthatatlan

2015. 03. 27. 08:59

Hiába hátráltatták a címvédő csapatot technikai hibák, és hiába szorongatták meg őket az ellenfelek, a Maláj Nagydíj első két szabadedzésén továbbra is Nico Rosberg és Lewis Hamilton diktálta a tempót. A Ferrarinál annak örülhetnek, hogy Kimi Raikkonennek sikerült beférkőznie az „Ezüstnyilak” közé a második tréningen.

Az első szabadedzésen a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, míg az Ausztrál Nagydíj győztese, Lewis Hamilton viszont, aki állítólag meghosszabbította szerződését, csak négy körig jutott, mielőtt megállt alatta az autó. Kimi Raikkonen háromtizedes hátrányban lett a második Rosberg mögött, a finnt csapattársa, Sebastian Vettel követte. Nem kis meglepetésre Romain Grosjean végzett a negyedik, Carlos Sainz pedig az ötödik helyen.

Raffaele Marciello, aki Felipe Nasr Sauberjét vezette, a tizenharmadik pozíciót kaparintotta meg. Fernando Alonso a tizennegyedik helyen kezdett idei első szabadedzésén, a spanyol hátránya 2.761 másodperc volt. Pályára gördült a Manor is, Will Stevens és Roberto Merhi számára a hétvégén a 107%-os szabályon belülre kerülés lehet a cél, melyhez az első szabadedzés alapján közel lehetnek.

Raikkonen fél másodpercen belülre került a telemetriai gondokkal küszködő Hamiltonhoz képest a második gyakorláson és sikerült megelőznie Rosberget. Vettel is megszorongathatta volna a Mercedeseket, de a négyszeres világbajnok hibázott, pontosan ugyanott, ahol nem sokkal korábban Merhi miatt be kellett lengetni a piros zászlót.

A két McLaren-Honda a tizenhatodik-tizenhetedik pozícióban zárt, a hátrányuk továbbra is három másodperc körül mozog a legjobb időhöz képest.

(fp)

(fotó: crash.net, forrás: autosport.hu/formula.hu/sportrajongo.hu)