Jump to content

F1: kiszáll, de az is lehet, hogy csapatot vesz a Renault

2015. 03. 27. 13:49

A Forma-1 új évada eddig nem a Renaultról szól. A francia motorgyártót folyamatosan kritizálja a Red Bull istálló, miután az erőforrássaik több sebből véreznek. Ausztráliában az idénynyitón csak a csapat egyik pilótája ért célba, ám Daniel Ricciardo sem lehetett maradéktalanul boldog, hiszen kört kapott a győztes Lewis Hamiltontól. A Red Bullok egyelőre komoly lemaradásban vannak, ám nem csak a Mercedesekhez, hanem a Ferrarikhoz képest is. A Red Bull szerint mindennek a Renault az oka, a motorgyártónak viszont a hírek szerint elege lett a bírálatokból.

Éppen ezért a Renault állítólag többféle lehetőségen, így akár a Formula–1-ből való távozáson is gondolkodik. Cyril Abiteboul, a francia autógyár F1-es részlegének ügyvezető igazgatója a Malajziai Nagydíjon beszélt arról, hogy a cég – amely jelenleg motorbeszállítóként van jelen a száguldó cirkuszban – akár ki is szállhat az F1-ből, amennyiben az ottani jelenlét marketing szempontból kedvezőtlen számára. Ez főként az elmúlt időszak gyenge szereplése miatt lehet így.

A Renault oldalát is meg lehet érteni, hiszen a személyautók piacán vezető szerepet tölt be, ám az elmúlt időszak sikertelenségei negatív kampányt jelentenek, amit egy ekkora cég nem engedhet meg magának.

Ezzel szemben egy olyan lehetőségen is gondolkodnak a Renault-nál, miszerint megvásárolnák az egyik istállót, minden bizonnyal a Toro Rossót, és gyári csapattal indulnának harcba az autósport elitkategóriájában.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:skysports.co.uk;f1fanatic.co.uk)