Jump to content

Csapatról-csapatra: Maláj Nagydíj - 1. rész

2015. 03. 30. 21:43

Az elmúlt hétvégén Sepangban folytatódott az idei Forma-1-es világbajnoki küzdelem. Elemzésünkben az összes istálló produkciójáról szót ejtünk, összehasonlítjuk a pilóták teljesítményét, majd megpróbáljuk felállítani a jelenlegi erősorrendet.

Mercedes: Kisebb pofonba szaladt bele a német csapat Malajziában, hiszen Vettel és a Ferrari nem kis meglepetésre elhomályosította őket. Természetesen nincs okuk a pánikra, a tempóelőnyüket nem veszítették el, de az biztos, gumikezelésben még javulniuk kell. Hamilton esőben az egyik legjobb, ezt igazolta is szombaton, amikor egyértelműen gyorsabb volt csapattársánál. A futamon összességében Rosberg teljesítménye volt a meggyőzőbb, ám az első kerékcserék alkalmával (Safety Car alatt) csapattársa ’feltartotta’, időt és pozíciókat veszített, így esélye sem volt a brit ellen. Öröm az ürömben, hogy Vettel győzelmével ’csak’ 3 pontot veszített Hamiltonhoz képest.

Red Bull: Ricciardoék egyértelműen előreléptek a két hét alatt, de még így is csak az ötödikek a jelenlegi rangsorban. A motorvezérlés javult, Hornerék elégedettek lehetnek, ám a versenyen mindkét versenyző fékhibával küszködött, ráadásul futam közben Kvyat és Ricciardo autója is megsérült. Az esős kvalifikáción szerencsések voltak, hiszen a Williamsek szenvedtek, Räikkönen pedig már a Q2-ben elvérzett, így a 4-5. helyről várhatták a startot. Vasárnap délután a Toro Rossokkal csatáztak, végül vereséget szenvedtek a ’kis bikáktól’. Csapaton belül szombaton az ausztrál, míg a versenyen az orosz pilóta végzett előrébb.

Williams: Egyértelműen a harmadik erőt képviselik, de egyre távolodnak a Mercedes-Ferrari kettőstől. Massáék fogadkoztak a hétvége előtt, ám végül csalódniuk kellett: esős körülmények között még mindig gyengék, versenytempóban pedig már a Ferrari is eléggé lehagyta a brit istállót. Hamar ki kell találniuk valamit, hiszen a Renault motoros csapatok fejlődnek, pár futamon belül beérhetik őket. A visszatérő Bottas valószínűleg még mindig nem 100%-os, ám az időmérős vereség után, nagy csatában ugyan, de legyűrte brazil márkatársát.

Folytatjuk...

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skysports.com)