Jump to content

MGP: Rossi nyerte az idénynyitót!

2015. 03. 30. 08:47

Nem várt eredmény született a MotoGP első 2015-ös viadalán, ugyanis nem a címvédő Repsol Honda valamelyik pilótáját, nem is a váratlanul előrelépő Ducatit, hanem a Yamaha olasz versenyzőjét intette le először a kockás zászlót. Masbou és Folger győzött a kisebb géposztályokban.

Egy fordulatos futam végén kilencen értek célba egy másodpercen belül a Moto3-as futamon, a győztes Alexis Masbou-t 27 ezred választotta el a második helyezett Enea Bastianinitől. A dobogó legalsó fokát Danny Kent csípte el. Az élről induló Sam Lowes hamar kiszállt a küzdelemből a Moto2-ben, így a zászló Johann Zarcónak állt, de a francia motorjában technikai hiba jelentkezett, ezért a végső diadalt Jonas Folger aratta le. A második és harmadik pozícióban Xavier Simeon és Thomas Luthi futott be, a kategória egyik újonca, Alex Rins kis híján odaért a pódiumra. A címvédő Esteve Rabat kiesett.

A kétszeres királykategóriás bajnok Marc Marquez már az első kanyarban a mezőny végére esett vissza a MotoGP versenyén, csapattársa, Dani Pedrosa pedig szintén vesztett néhány pozíciót, így a győzelem a Ducatik és a Yamahák között dőlt el. Andrea Dovizioso nemcsak a kvalifikáción, hanem a futamon is versenyképesnek bizonyult, közte és honfitársa, Valentino Rossi között dőlt el a győzelem, az utóbbi javára. A „Doktor” mögött a két gyári Ducati, Andrea Dovizioso és Andrea Iannone végzett. Marquez csak ötödik lett.

(fp)

(fotó: foxsports.com.au, forrás: p1race.hu/sportrajongo.hu)