Jump to content

Csapatról-csapatra: Maláj Nagydíj - 3. rész

2015. 03. 31. 09:00

Az elmúlt hétvégén Sepangban folytatódott az idei Forma-1-es világbajnoki küzdelem. Elemzésünkben az összes istálló produkciójáról szót ejtünk, összehasonlítjuk a pilóták teljesítményét, majd megpróbáljuk felállítani a jelenlegi erősorrendet. Sorozatunk utolsó részében a Toro Rosso, a Manor, a Lotus és a Sauber szereplését vizsgáljuk.

Toro Rosso: Újabb nagyszerű teljesítményt nyújtott az újonc páros, a Toro Rosso megverte az anyaegyesületét! Összesen 10 pontot gyűjtöttek, amivel a pontversenyben már a Red Bull előtt állnak. Elég jó kasztnit építettek az idei szezonra, és a Renault motor is lassan éledezni kezd, így egy darabig biztosan a pontszerző helyekért harcolhatnak. Mindkét versenyző kiválóan autózott szombaton, ám Sainz balszerencsés volt, így csak a 15. helyről indulhatott. A futamon végül a 7-8. pozícióig jutottak, Verstappen-Sainz sorrendben, ami azt is jelentette, hogy a holland pilóta minden idők legfiatalabb pontszerzője lett.

Lotus: Többet vártunk az enstone-i istállótól, még mindig nem sikerült pontot szerezniük. Jelenleg úgy fest, Grosjean-ék megrekedtek a ’bikás’ csapatok mögött, a Sauberek a közvetlen riválisaik. A francia a legjobb 10-be verekedte magát a kvalifikáción, megverte Maldonadót, ám a futamon Pérezzel ütközött, s csak 11-ként szelte át a célvonalat. A venezuelai előbb defektet kapott, majd nem sokkal a kockás zászló leintése előtt feladta a versenyt.

Manor: Mindent elmond a Manor jelenlegi helyzetéről, hogy csupán egy autóval vettek részt a hétvége lényegi részében, állítólag alkatrészhiány miatt. Az időmérőn a Malajziában bemutatkozó Roberto Merhi körideje 5(!) másodperccel maradt el a közvetlenül előtte végző Alonso idejétől, majd a versenyen 3 kört kapott a győztes Sebastian Vetteltől. Vajon meddig folytatódhat ez a szenvedés?

Sauber: Mennyből a pokolba: örömmámor Melbourne-ben, csalódás Sepangban, a svájciak lenullázták magukat a második versenyhétvégén. Nasr teljesítményén meglátszott, hogy kihagyta az első edzést, hibázott az időmérőn, így a versenyen sem sikerült a felzárkózás. Ericsson nagy meglepetésre szombaton a TOP-10-be jutott, ám a versenyen egy buta hiba miatt ’kiütötte magát’ a pontszerzők közül.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: