Jump to content

F1: Hamilton három évre 60 millió fontot kaphat

2015. 03. 31. 10:46

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton arra számít, hogy a héten szerződést hosszabbít vele a Formula–1-es Mercedes istálló. A kétszeres világbajnok szerződéshosszabbítása a vártnál hosszabbra nyúlt, a rossz nyelvek szerint a brit autóversenyző túlzott követelései szerint. A legfrissebb hírek szerint a Mercedes világbajnok pilótájának hajlandó három évre 60 millió fontot fizetni.

„Valójában 99.6 százalékban kész van minden, nincs szükség további tárgyalásokra, már csak apró jogi formalitások vannak hátra" – idézte kedden a brit média a kétszeres vb-győztest, aki harmadik szezonját tölti a stuttgarti csapatnál.

Hamilton és csapata között már az előző idény vége felé megkezdődtek a tárgyalások, ám végül a világbajnoki versenyfutás kiélezettsége miatt megszakították. Ezt követően a nyáron az immáron önmagát képviselő versenyző nem akart egyeztetni, inkább a pihenésre koncentrált. A tárgyalások az új idény kezdetével vettek új irányt, és ezek szerint a megállapodáshoz már közel járnak a felek, jóllehet korábban hallani lehetett olyan pletykákat, miszerint a pilóta horribilis összegért hajlandó csak megújítani kontraktusát. Ezt a pletykát természetesen mind Hamilton, mind Toto Wolffék cáfolták, igaz a legfrissebb hírek szerint a versenyző azért így sem lesz alúlfizetve hiszen az istálló három évre 60 millió fontot kínál neki, amit Hamilton valószínűleg el is fog fogadni.

A 30 éves versenyző mostani szerződése az év végén jár le, az új megállapodás a 2018-as idény végéig szólna. Hamilton hatalmas előnnyel nyerte meg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, múlt vasárnap viszont második lett Malajziában Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája mögött. A négyszeres vb-győztes sikeréről Hamilton azt mondta, nem érzi úgy, hogy emiatt „ébresztőt kellene fújni" a Mercedesnél.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:themalaymailonline.com)