Jump to content

A Mercedes a sepangi vereség után visszavágásra készül

2015. 04. 07. 14:45

Az Ausztrál Nagydíjon aratott domináns győzelem után szinte mindenki arra számított, hogy a címvédő alakulat Sepangban is elsöprő sikert arat. A rajtelsőséget Hamilton révén meg is szerezték, ám a versenyen nem várt pofonba szaladtak bele.

Sebastian Vettel a Ferrari a nagyszerű gumikezelésének köszönhetően két kiállással teljesítette a versenyt, így megszakították a Mercedes nyolc futam óta tartó győzelmi sorozatát, amely még a tavalyi Olasz Nagydíjig nyúlik vissza.

A német istálló elöljárói bevallották, meglepte őket az olaszok versenyképessége, ám a Kínai Nagydíjon szeretnének visszavágni. Niki Lauda úgy gondolja, tanultak a vereségből, jelenleg az összes csapattag egy irányba húz.

„Össze kell fognunk a Ferrari és Vettel ellen, nincs csapaton belüli harc, ez mindenki számára világos.” – jelentette ki határozottan a német Bild am Sonntagnak.

A 2014-es szezon folyamán Hamilton és Rosberg gyakran más napokon járt be a csapat brackley-i központjába, a múlt héten azonban együtt látogattak el a gyárba. Lauda szerint felülvizsgálták a csalódást keltő Maláj Nagydíjon történteket, és már nagyon várják a kínai megmérettetést.

„Egy nagy csoportként elemeztük a sepangi versenyt, mindenki részt vett benne, felkészülten utazunk Sanghajba.”- zárta gondolatait a háromszoros világbajnok legenda.

(áá)

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:autosport.com;telegraph.co.uk)