Jump to content

Lauda: Hamilton a következő három évben is a Mercedes pilótája lesz

2015. 04. 26. 16:20

Lassan öt hónapja húzódik már Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása, többen már arra gyanakodtak, hogy jövőre akár a Ferrarinál is kiköthet. Niki Lauda azonban határozottan cáfolta a sajtóban megjelenteket, sőt végre tiszta vizet öntött a pohárba.

A kétszeres világbajnok brit pilóta 2012 végén három évre szóló szerződést írt alá a Mercedes istállóval, ám ez az így az idény végén lejár. A két fél már hónapok óta tárgyalásban áll egymással, ám az aláírásra még mindig nem került sor. A Mercedes tanácsadói szerepkörében munkálkodó háromszoros világbajnok Niki Lauda a hét elején elárulta, a Spanyol Nagydíjig mindenben meg fognak állapodni. Az osztrák legenda most még több részlettel szolgált.

„Lewis jövőre is nálunk versenyez, ezt garantálhatom Önöknek. Sőt, még további két szezont is a mi kötelékünkben teljesít.” – jelentette ki határozottan Hamilton mentora, aki anno nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kétszeres világbajnok a csillagos márkához igazoljon.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Hamilton felkereste a Ferrarit (Maurizio Arrivabene csapatfőnök ezt tagadta), ám bennfentesek szerint, ha meg is történt, a brit ezzel csak nyomást akart gyakorolni jelenlegi munkaadójára. A német RTL televízió meg is szólaltatta a címvédőt, s amikor a riporter azt kérdezte tőle, hogy ő lesz-e Sebastian Vettel következő csapattársa, Hamilton határozott válasszal állt elő:

„A közeljövőben biztosan nem.”

(áá)

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:skysports.com,nonf1.com)