Jump to content

Nehéz megítélni Kvyat eddigi teljesítményét

2015. 04. 29. 14:55

A Red Bull kínkeserves első négy futamon van túl, ugyanis a sorozatos műszaki hibák miatt nem tudták kiaknázni az idei konstrukcióban rejlő potenciált. Főleg az idén előléptetett Kvyat szenved, ám Christian Horner csapatfőnök megvédte orosz versenyzőjét.

Daniil Kvyat tavaly a Toro Rossonál mutatkozott be az F1-ben, és egy igen erős idényt zárt, így Sebastian Vettel távozása után rá esett Helmut Markoék választása, így idén már a nagycsapatnál kezdhette meg második szezonját.

A 21 éves tehetségnek azonban nem sok öröme lehetett eddigi red bullos pályafutása során, hiszen leginkább az ő versenyautóját sújtották technikai problémák. Malajziában és Bahreinben ugyan pontszerző helyen ért célba, de Ricciardoval szemben már így is 15 pontos hátrányban van. Christian Horner már korábban megdicsérte ausztrál pilótáját, aki a nehéz időkben is viszonylag egyenletes teljesítmény nyújt. A csapatvezető azonban Kvyatról sem feledkezett meg.

„Az a baj, hogy Daniil folyamatosan problémákkal szembesül, legyen szó szabadedzésről, időmérőről vagy versenyről. Amikor minden rendben működött, remek munkát végzett. Malajziában például erős futamot zárt, tehát nehéz véleményt alkotni az eddigi teljesítményéről. Látjuk, hogy gyors, a visszajelzései nagyszerűek, és nem csügged, amikor valamilyen hiba hátráltatja a munkánkat. Egy kis időre és következetességre lesz szüksége, hogy megmutathassa, mekkora potenciál rejlik benne.” – védte meg versenyzőjét a négyszeres világbajnok alakulat első embere.

(áá)

(Forrás: crash.net/sportrajongó.hu/f1fan.com)