Jump to content

Michelisz: karácsonyig minden eldől

2015. 12. 08. 08:05

Kicsivel értékesebbnek tartja az idei privát világbajnoki címét Michelisz Norbert a három évvel ezelőttinél. A túraautó világbajnokság magyar résztvevője az M1-en azt mondta, hogy ezúttal kiélezettebb csatában, erősebb autók ellen nyerte meg a nem gyári csapatok versenyét.

„Olyan pilóta is volt a mezőnyben, aki a világbajnok márkával, Citroennel versenyzett. Ennek a címnek kicsit nagyobb értéke van, mint a 2012-esnek” – nyilatkozta a Zengő Mortorsport versenyzője.

Michelisz az összetettben a hatodik helyen végzett. Annak ellenére, hogy tavaly negyedik lett, nem gondolja úgy, hogy ez az év visszalépés volt.

„A sikerekhez kell egy jó csapat, ami az én esetemben tökéletesen adott a Zengő Motorsporttal. Szorgalom, alázat, fegyelmezettség, ezek a kulcsszavak, nem feltétlenül csak az autósportban, hanem az életben is. Nem titkolom, hogy szeretnék előrelépni – mondta a pilóta. - Ha valaki ránéz a pontversenyre, azt látja, hogy tavaly a két gyári Honda-versenyzőt megelőzve negyedik voltam az összetett pontversenyben, idén pedig csak hatodik. Akár azt is gondolhatnánk, hogy ez az év visszalépés volt, de ez nem igaz, mert az idén népesebb, kiegyensúlyozottabb mezőnyben versenyeztem. Szakmai szempontból az is előrelépés volt, hogy idén futamgyőzelmet szereztünk a Hungaroringen, Japánban pedig pole pozíciót értünk el.”

Michelisz célja a világbajnoki cím megszerezése, de ehhez gyári támogatás szükséges.

„A Hondánál azt látom, hogy évről évre fejlődünk. Egy gyárilag támogatott Honda autóval oda lehetne érni a vb-cím közelébe. A fő kérdés az, hogy a Honda gyári autóját vezetem-e jövőre. Az erős érzelmi oldal amellett szól, hogy a Zengő Motorsportnál maradjak, profi sportolóként azonban elérkezik egy pont, amikor az érzelmeket félre kell tenni a szakmai előrelépés érdekében. Karácsonyig minden eldől" – mondta a kétszeres privát világbajnok.

(Forrás:telesport.hu/Fotó:zengomotorsport.hu)