Jump to content

F1: Ecclestone visszatér!

2017. 03. 31. 12:39

Már a harmadik nagydíjhétvégén visszatér a Forma–1-es paddockba Bernie Ecclestone. Másképp, ahogyan az elmúlt évtizedekben megszokhattuk…

 
 
 

A 86 esztendős üzletembert év elején váltották le a királykategória ügyvezető igazgatói posztjáról, az új tulajdonos, a Liberty Media csupán tiszteletbeli elnöki pozíciót adott neki. Bernie Ecclestone azóta csak pár interjút adott, ám a német Auto Motor und Sport arról számolt be, Bahreinben újra a nyilvánosság elé lép: ott lesz a paddockban.

A brit ezúttal vendégként jelenik meg a nagydíjhétvégén, mégpedig a bahreini koronaherceg meghívottjaként. Szalman bin Hamed al-Kalifa régi jó barátja Ecclestone-nak, még a brit leváltását követően Flavio Briatore által Londonban szervezett búcsúbulián is részt vett.

Melborune-ben – ahová egyébként Ecclestone már az előző években sem utazott el – a csapatfőnököket pénteki sajtótájékoztatójukon arról kérdezték, milyen érzés, hogy évtizedek óta először nincs jelen nagyfőnökként Ecclestone a paddockban. A honfitársával baráti viszonyban lévő Christian Horner kérdéssel válaszolt: „Honnan tudod, hogy már nincs hatalma? Szerintem a kapott pozíciójával még mindig olyan helyzetben van, hogy tud tenni valamit” – utalt a tiszteletbeli elnöki titulusra. „Biztosra veszem, hogy pár futamon felbukkan majd, és remélhetőleg az új tulajdonosok konstruktívan használni fogják a tudását, hogy hozzátegyen a már elkezdett munkájukhoz.”
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)