Jump to content

Vettel hosszabbítana a Ferrarival, még a szezonrajt előtt

2020. 04. 17. 11:00

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint nagy az esély arra, hogy a koronavírus-járvány miatt csúsztatott Forma-1-es idénykezdet előtt aláírja szerződéshosszabbítását a Ferrarinál.

A 32 éves német versenyző telefonos konferenciabeszélgetésen elmondta az újságíróknak, hogy jelenleg úgy tűnik, csak júniusban, vagy júliusban kezdődhet el az idei szezon, ő pedig még azt megelőzően megállapodhat a maranellói istállóval. Vettelnek az év végén jár le a szerződése, de többször kijelentette, hogy maradni akar, a Ferrari pedig jelezte, hogy a német pilótát szeretné megtartani a monacói Charles Leclerc mellett.

"Nyilvánvalóan sok függ attól, hogy mikor lesz az első versenyünk, de nagy az esély, hogy még azt megelőzően döntést hozunk" - jelentette ki Vettel, hozzátéve, hogy azt még nem tudja megmondani, egy évet, vagy esetleg többet hosszabbít-e a Ferrarival. - "Bármi is lesz a megállapodás tartalma, azzal én és a csapat is elégedettek leszünk, de az időtartamról egyelőre nem tudok semmit mondani."

A német sztár szerint ha 22 helyett csak 10 futamból áll majd az idény, akkor is ugyanolyan értékű lesz a világbajnokság.

"Egy szezon akkor is szezon, ha 10, 15, 20, vagy 25 versenyt rendeznek benne, nyerni akkor is az fog, aki a leginkább egyenletes teljesítményt tud nyújtani" - nyilatkozta Vettel, ugyanakkor jelezte, minél kevesebb futamra kerül sor, annál nagyobb értéke van egy-egy győzelemnek.

A négyszeres vb-győztes arról is beszámolt, hogy nemrég bevásárolt a szimulátorozáshoz, melyet eddig még soha nem próbált.

"Az az igazság, hogy néhány nappal ezelőtt még nem volt itthon szimulátorom, de annyit hallottam már róla, hogy úgy döntöttem, teszek egy kísérletet, igaz, még be kell állítanom" - mondta Vettel.

A Forma-1 a járványhelyzet miatt elrendelt kényszerszünetben virtuális versenysorozatot indított, ebben már Leclerc, Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Red Bull), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), valamint a Williams két versenyzője, George Russell és Nicholas Latifi is részt vett. Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája szintén rendszeresen szimulátorozik, igaz, ő nem a hivatalos F1-es programot használja.

Az autós gyorsasági világbajnokság 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a koronavírus-járvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Így leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhetett volna a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani, mivel Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

A július 5-i Osztrák Nagydíj lehet az első, melyet megtartanak, utána következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)