Jump to content

Hazai pályán kezdik a szezont Vogel Adriék

2021. 04. 15. 11:03

Az összeszokott páros új autóval vág neki az új idénynek, a Fordot egy Peugeotra váltották Vogel Ardiennék, akik hazai pályán a Boldogkő Rally-n vágnak neki az idei szezonnak. 

Vogel Addrienn és navigátora, Notheisz Ivett igazán sikeresnek mondható 2020-as idényt zártak. Az első számú magyar női ralis páros a 2021-es szezonra is gőzerővel készül, ráadásul teszi mindezt egy komplett új technikával, a tavalyi sikerekben közreműködő Fordot idénre egy Peugeotra cserélték. Vogelék számára az I. Therwoolin Boldogkő Rally-val kezdődik a 2021-es versenyszezon.

A 2020-ban az MNASZ, az MNASZ Rally Szakági Bizottsága, valamint a Formula és Autósport Magazin által is az Év női autóversenyzőjének választott sportoló a Peugeot 208 Rally Cup Hungary mezőnyének tagjaként vág neki április 18-án az összesen 464,9 km-es távnak. A női páros szezon előtti teszten ismerkedett a Peugeot 208 rally4-es versenyautóval.

Nagyjából 40-50 kilométert tettünk meg a teszten. A változékony időnek köszönhetően esőben vizes abroncsokon, valamint a felszáradó pályán vizes keveréslickeken is próbálhattuk az autót. Nagyon pontosan kanyarodik, főleg a szűk kanyarokban, stabil, erős technika, rövidek a fokozatok a váltóban, de kell még azért kilométer, hogy megszokjam, hiszen mégiscsak más, mint amit eddig vezettem” - mondta Vogel Adrienn a teszt után.

 Az I. Therwoolin Boldogkő Rally-n kilenc gyorsasági szakaszon 124,95 kilométer vár a versenyzőkre.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, Roger Racing Team /Fotó: Roger Racing Team)