Jump to content

Forma-1 - Szaúd-Arábia két futamnak is otthon adna

2021. 07. 26. 20:21

Szaúd-Arábia hajlandó lenne két Forma 1-es futamnak is otthont adni azért, hogy a koronavírus-járvány miatt törölt versenyeket pótolják - közölte a verseny promótere, Khálid Bin Szultán Al-Faizál herceg hétfőn.

A közel-keleti ország december 5-én, Dzsiddában éjszakai versennyel debütál a szezon utolsó előtti állomásán. Az azt megelőző futamot Ausztráliában rendezték volna, azt azonban töröltek.

A herceg a jegyértékesítés megindulását bejelentő online sajtótájékoztatón ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a Forma-1 vezetői még nem kérték fel az országot egy második futam rendezésére, ugyanakkor - a dzsiddai pályára utalva - megjegyezte, minden ütemterv szerint zajlik az előkészítéssel, az építkezéssel kapcsolatban.

Khálid Bin Szultán Al-Faizál jelezte, a decemberi futamuk előtt le tudnának bonyolítani egy másik nagydíjat is. Hozzáfűzte, máris megkezdték a tárgyalásokat a Forma-1 illetékeseivel arról, a jövő évben mikor rendezzék a Szaúdi Nagydíjat.

A mostani idény ezen a hétvégén a mogyoródi Hungaroringen folytatódik. A versenynaptárból az ausztrál mellett a kanadai és a szingapúri futamot kellett törölni a világjárvány miatt, a kínai nagydíjat pedig elhalasztották, azonban még mindig nem találtak neki új időpontot.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)