Jump to content

98 évesen rekorder lett é megy tovább

2023. 09. 17. 19:00

Az autó- és motorsport nem életbiztosítás. Az azt űzők vállalják a kockázatot, de nemcsak a verseny, hanem az edzés is lehet veszélyes.

Mit sem törődik ezzel az az új-zélandi motorversenyző, aki kora ellenére sem hagy fel az aktív versenyzéssel.

Leslie Harris jócskán maga mögött hagyta féltelen fiatalkorát. A 98 éves férfi ettől függetlenül arra törekszik, hogy hozzájusson az adrenalin lökethez és ezt a száguldozással meg is kapja.

Az már biztos, hogy beírta magát a történelembe a Guinness-rekordok könyvbe való kerüléssel. Ezt azzal érte el, hogy 98. születésnapja előtt alig egy hónappal rajthoz állt, hogy versenyezhessen. Sőt, a legidősebb fia is vele együtt beszállt a versenybe, sőt még a 21 éves unoka is.

Elismerendő teljesítmény, tekintve a férfi korára, valamint arra, hogy 93 évesen komoly műtéten esett át. Csípőprotézist kapott, amiből ugyan felgyógyult, de egy versenyen 6 bordája tört és még a Covid is beleszólt a versenyeibe.

Ennyi kihagyás után különösen nagy teljesítmény. Habár győzni nem sikerült a versenyen, mert negyedikként ért a célba, de azt talán ország-világ elismeri, hogy némiképp mégis ő az igazi győztes.

1953 óta vesz részt különböző szintű megmérettetéseken az idős úr, de amíg a lábát lendíteni tudja, addig tartani is szeretné ezt a szokását.

(Forrás: sportrajongo.co.hu / Képek: Pixabay)