Jump to content

A németek csaknem fele ellenzi az olimpia megrendezését

2021. 03. 23. 10:01

Egy friss közvéleménykutatás szerint Németország lakosságának csaknem fele ellenzi, hogy az idén Tokióban sor kerüljön az olimpiára.

A dpa német hírügynökség felkérésére a YouGov közvéleménykutató-intézet készített felmérést, melynek eredménye szerint a német emberek 48 százaléka helytelennek tartja, hogy Japán és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a koronavírus-járvány ellenére meg akarja tartani az ötkarikás játékokat Tokióban.

A megkérdezettek 33 százaléka úgy vélte, meg lehet tartani az olimpiát júliusban és augusztusban, míg 19 százalék bizonytalan volt a kérdést illetően.

A játékokat eredetileg tavaly nyáron rendezték volna a japán fővárosban, ám a pandémia kirobbanása után Japán és a NOB úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztják az eseményt. A koronavírus-járvány azonban számos országban változatlanul egészségügyi fenyegetést jelent, így a japánok azt már eldöntötték, hogy külföldi nézőket nem engednek majd be a játékokra.

Az olimpiai fáklyafutás a tervek szerint csütörtökön indul Fukusimából, a ceremónián nézők nem vehetnek részt. A fáklyaváltóban elvileg Japán mind a 47 prefektúrája érintett lesz, mielőtt az ötkarikás láng a tokiói Olimpiai Stadionba érkezik.

A megnyitót július 23-ra tervezik, az olimpia augusztus 8-ig tart, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)