Jump to content

Tokió 2020 - A sztárbringás csodának tartaná a rendezést

2021. 05. 20. 11:46

A 2016-os riói bukás után szeretne dobogóra állni a tokiói olimpián Richie Porte, az ausztrálok országúti kerékpárosa, ugyanakkor szerinte "abszolút csoda" lenne, ha a koronavírus-járványban meg tudnák rendezni a játékokat.

A 36 esztendős bringás reméli, hogy sikerül elfelednie az öt évvel ezelőtti ötkarikás debütálását, amikor is egy esés következtében súlyos vállsérülést szenvedett.

"A legutóbbi szereplésemről nincsenek jó emlékeim, viszont fantasztikus lesz visszatérni az olimpiára" - fogalmazott a Tour de France tavalyi harmadik helyezettje, aki csütörtökön került be a tokiói csapatba.

"A cél, hogy felkerüljünk a dobogóra, ez mindenki álma." - tette hozzá.

A Párizs-Nizza kétszeres győztese ugyanakkor azt mondta: szerinte a jelenlegi pandémiás helyzetben abszolút csoda lenne, ha meg tudnák tartani az olimpiát.

A férfi mezőnyverseny 244 kilométeres viadalán közel 5000 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeni, és ez kedvezhet az olyan hegyimenőknek, mint például Porte vagy a brit Chris Froome.

Az ausztrálok kétszeres világbajnoka, Rohan Dennis az időfutamban számít esélyesnek, míg a női mezőnyben a vb-ezüst- és -bronzérmes Amanda Spratt szintén képes lehet dobogóra állni.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)