Jump to content

NBA: Bryant elbúcsúzott Clevelandtól is - videó

2016. 02. 11. 09:10

Tizenegye mékrőzést rendeztek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A találkozók közül több is emlékezetesre sikeredett, hiszen Detroitban többek között visszavonultatták a csapat legandájának mezszámát, Clevelandban pedig utoljára lépett pályára az idény végén visszavonuló Kobe Bryant. 

A Boston Celtics hosszabbítás után 139-134-re nyert a vendég Los Angeles Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazai csapatot erősítő Isaiah Thomas volt 36 ponttal.

A Charlotte Hornets 2008 novembere után először tudott diadalmaskodni az Indiana Pacers otthonában, míg a San Antonio Spurs Kawhi Leonard 0,9 másodperccel a vége előtt dobott kosarával győzött Orlandóban.

A Detroit Pistons odahaza kapott ki a Denvertől, ezzel a játékosok némileg elrontották Chauncey Billups ünnepségét. A 2004-ben bajnokságot nyerő alakulat vezéralakjának mezét ezen az estén vonultatták vissza ünnepélyes keretek között, ám a legenda öröme nem lehetett teljes, hiszen csapata kikapott.

Clevelandban is ünnepeltek a nézők, egyrészt mert LeBron James alakulata nyert, másrészt mert Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers ikonukus alakja utolsó alkalommal lépett pályra a Cavs otthonában. Bryantet alapos ünneplésben részesítette a clevelandi közönség, LeBron James pedig duplán örülhetett, hiszen a mérkőzés előtt az idény végén visszavonuló szupersztártól egy dedikált cipőt kapott búcsúajándékként. James amúgy a 120-111-re megnyert találkozón 29 pontot szerzett, ezzel az örökranglistán Paul Pierce-t megelőzve a 15. helyre lépett előre.  A találkozó legeredményesebb játékosa azonban nem James volt, hanem Kyrie Irwing, aki szezoncsúcsot jelentő 35 ponttal zárt, Kobe Bryant 17 pontot szerzett a rangadón. A hazai közönség egy dolog miatt aggódhat csupán, Kevin Love ismét vállsérülést szenvedett, egyelőre nem tudni, hogy ki kell-e hagynia mérkőzést és ha igen, akkor mennyi ideig nem állhat a vezetőedző Tyron Lue rendelkezésére. 

Eredmények:

Indiana Pacers-Charlotte Hornets 95-117

Orlando Magic-San Antonio Spurs 96-98

Philadelphia 76ers-Sacramento Kings 110-114

Boston Celtics-Los Angeles Clippers 139-134, hosszabbítás után

Brooklyn Nets-Memphis Grizzlies 90-109

Detroit Pistons-Denver Nuggets 92-103

Chicago Bulls-Atlanta Hawks 90-113

Cleveland Cavaliers-Los Angeles Lakers 120-111

Minnesota Timberwolves-Toronto Raptors 117-112

New Orleans Pelicans-Utah Jazz 100-96

Phoenix Suns-Golden State Warriors 104-112

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com))