Jump to content

NBA - megvan a keleti döntő egyik résztvevője

2019. 05. 09. 09:50

A Milwaukee Bucks bejutott az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportdöntőjébe, miután negyedszer is legyőzte a vendég Boston Celticset. Utóbbi csapat csalódástkeltő eredménnyel zárta az idei playoffot, nem elképzelhetetlen, hogy a csapat egyik sztrája a távozás útjára lép. 

Az alapszakaszgyőztes hazaiak a szerdai összecsapáson minden negyedben növelték előnyüket, és magabiztosan nyertek 116-91-re. A 2001 után ismét konferenciadöntős Bucks vezére ezúttal is az idény legjobbja címre is pályázó Jannisz Antetokunmpo volt 20 ponttal, 8 lepattanóval és 8 gólpasszal.

A mezőnyből 31 százalékkal célzó Celticsben a vélhetően utolsó bostoni meccsét játszó Kyrie Irving 15 pontig jutott úgy, hogy 21 kísérletéből 6 volt sikeres.

A Milwaukee a következő körben a Toronto Raptors és a Philadelphia 76ers párharcának továbbjutójával találkozik, jelenleg a kanadai klub 3-2-re vezet.

Nyugaton a címvédő Golden State hazai pályán legyűrte a Houstont, és 3-2-re vezet. A Warriors-szurkolók öröme nem lehet teljes, ugyanis a rájátszásban 35,4 ponttal éllovas Kevin Durant megsérült: az elmúlt két döntő legjobbjává választott olimpiai bajnok 22 pontnál tartott, amikor a harmadik negyedben lebicegett a pályáról vádliproblémák miatt, és könnyen lehet, hogy ezzel véget ért számára a szezon. Társai közül Klay Thompson 27, a 11 triplakísérletéből csak háromszor eredményes Stephen Curry pedig 25 ponttal zárt.

A Golden State már 20 ponttal is vezetett, ám a harmadik negyed végére ledolgozta hátrányát a Rockets, így a hajrá ismét szorosan alakult. Az eddigi öt összecsapáson egyszer sem volt hatpontosnál nagyobb különbség a két csapat között. A texasiaknál James Harden 31 pontot szerzett.

Eredmények, főcsoport-elődöntő, 5. mérkőzések:

Nyugati főcsoport:

Golden State Warriors-Houston Rockets 104-99

Az állás: 3-2 a Warriors javára.

korábban:

Keleti főcsoport:

Milwaukee Bucks-Boston Celtics 116-91

A párharcot 4-1-es összesítéssel a Milwaukee nyerte.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)