Jump to content

NBA - LeBron James vagy Jannisz lesz az MVP, a "buborék" alatti meccsek nem számítanak

2020. 07. 18. 11:29

Hiába folytatódnak a küzdelmek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában, a játékosok a különdíjakért már nem küzdhetnek, azokat a liga lezártnak tekinti.

Az NBA arról tájékoztatta a klubokat, hogy miután a liga 30 csapata közül a rendhagyó bajnoki befejezés során csak 22 érintett, így sérül az esélyegyenlőség. Ennek értelmében a liga legjobbjának (MVP) járó elismerés mellett az Év újonca és az Év védekező játékosa címeket is a szezon márciusi félbeszakítása előtt nyújtott teljesítménnyel lehet kiérdemelni, valamint lehet bekerülni az Év csapatába. Ezek kihirdetésére sor kerül még a bajnokság újraindítása, július 30. előtt.

Az MVP címre a legesélyesebb a Milwaukee Bucks sztárja, Jannisz Antetokunmpo, aki az előző idényben is a legjobbnak bizonyult. Akkor meccsenként 27,7 pont és 12,5 pont volt az átlaga, amelyet ezúttal 29,6 pontra és 13,7 lepattanóra tornázott fel. Az Év újonca Ja Morant (Memphis Grizzlies) lehet, hiába volt rendkívül meggyőző Zion Williamson (New Orleans Pelicans) belépője, a legutóbbi draft első választottja mindössze 19 találkozón játszott.

A statisztikai mutatókat illetően viszont megvárják az alapszakasz végét, a tervek szerint augusztus közepéig minden csapat nyolc mérkőzést játszik még, mielőtt elkezdődne a playoff.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)