Jump to content

NFL - Kialakult a rájátszás mezőnye

2022. 01. 10. 09:58

Lezárult a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2021-es szezonjának alapszakasza, melynek utolsó játéknapján több meglepő eredmény is született.

 

A vasárnapi mérkőzések előtt már csak három volt kiadó a rájátszás 14 helye közül, és ezekből az Amerikai főcsoportban (AFC) megmaradt két hely egyáltalán nem a papírformának megfelelően talált gazdára. Az AFC-ben a hatodik és a hetedik pozícióért ment a csata, az Indianapolis Colts, a Pittsburgh Steelers, a Baltimore Ravens, a Las Vegas Raiders és a Los Angeles Chargers volt harcban, a Ravens és a Steelers, illetve a Raiders és a Chargers pedig egymás ellen játszott a 18. fordulóban.

Az esélyek alapján a Colts egyértelmű befutónak tűnt, az pedig biztos volt, hogy a Las Vegas és a Los Angeles meccsének győztese is playoff résztvevő lesz, aztán úgy alakult, hogy akár "kézen fogva" is továbbjuthattak volna a csapatok. Az Indianapolis ugyanis óriási meglepetésre, borzalmas játékkal kikapott a ligautolsó Jacksonville Jaguars vendégeként, ami azt jelentette, hogy az alapszakaszt lezáró Las Vegas-i találkozón a döntetlen mindkét gárdának elég lett volna a rájátszáshoz. Ennek a forgatókönyvnek a Pittsburgh lett volna a nagy vesztese, mely órákkal korábban hosszabbításban leküzdötte a Ravenst, és nem sokon múlt, hogy nem így búcsúzott Ben Roethlisberger, a legendás pittsburgh-i irányító a ligától. A nevadai kaszinóvárosban ugyanis a Chargers az utolsó négy és fél percben két touchdownt szerezve hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadásban egy-egy mezőnygól után a hazaiak az idő lejártának pillanatában rúgott újabb hárompontos góllal nyerték meg a találkozót és vitték magukkal a Pittsbugh-öt a playoff-ba.

A Nemzeti főcsoportban (NFC) a San Francisco 49ers jutott hetedikként rájátszásban, miután komoly izgalmak végén hosszabbításban győzött a Los Angeles Rams vendégeként.

Az NFC-ben a Green Bay Packers, az AFC-ben pedig a Tennessee Titans lett az első kiemelt, így ez a két csapat ezen a hétvégén rajtoló rájátszás első körében pihenhet.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)