Jump to content

LeBron James újabb rekordokat döntött

2021. 02. 19. 09:23

Összeálltak a kezdőcsapatok az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-mérkőzésére, amelyet március 7-én Atlantában rendeznek. Nyugaton LeBron James lesz a csapatkapitány, aki azon túl, hogy legutóbbi mérkőzésén átlépte a 35 ezres álomhatárt a legtöbb szavazatott kapta a ligában az All Star szavazáson, így rekordot jelentő 17. akalommal szerepelhet a kezdőcsapat tagjaként. 

Az NBA honlapjának beszámolója szerint a Keleti főcsoport válogatottjának ötösébe az előző két szezon legértékesebb játékosa, Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), valamint Bradley Beal (Washington Wizards), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) és Kyrie Irving (Brooklyn Nets) került be.

A Nyugati főcsoportot LeBron James (Los Angeles Lakers) vezeti, aki sorozatban 17. alkalommal lesz ott a gála kezdőcsapatában, ezzel tovább javítva rekordját. Jamesnél csak Kareem Abdul-Jabbar (19) és Kobe Bryant (18) lépett pályára több All Star-gálán. A címvédő vezére mellett ott lesz a csapatban a háromszoros bajnok, kétszeres MVP Stephen Curry (Golden State Warriors), a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a szerb Nikola Jokic (Denver Nuggets), valamint Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers).

A kezdő ötösöket a szurkolók, valamint a média és az NBA-játékosok összesített szavazatai alapján állították össze. A nézőké ötven százalékot számítottak, míg az újságírók és a társak voksai adták a szavazatok másik felét. A legtöbb szavazatot LeBron James kapta, 5 922 554 rajongó követelte őt a kezdőbe. Keleten Durant lett a legnépszerűbb, így ők lettek a csapatkapitányok, és választhatják ki március 4-én élő adásban csapataik többi tagját.

LeBron Jamesszel kapcsolatos hír még, hogy a Los Angeles Lakers 109-98-ra kikapott a vendég Brooklyn Netstől az NBA legutóbbi játéknapján. A hazai együttesben LeBron James 32 pontot szerzett, és karrierje során átlépte a 35 ezer pontos határt, ami a ligában korábban csak Karl Malone-nak és Kareem Abdul-Jabbarnak sikerült.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)