Jump to content

Karriercsúcsot ért el Babos Tímea

2016. 08. 21. 11:48

 

A jelenleg 41. magyar játékos - aki a selejtezőből indult Cincinnatiben - előzőleg két kiemeltet is búcsúztatott a főtáblán a svájci Belinda Bencic (13.) és a szlovák Dominika Cibulkova (8.) személyében, ám a Roland Garroson idén bajnok Muguruza ellen végül a negyedik meccsét is elvesztette.

 

„Igazság szerint teljesen kimerültem. Tudom, hogy egy Grand Slamet is úgy lehet megnyerni, hogy hét meccset kell nyerni. De az két hétig tart, és minden meccs után van pihenőnap. Én viszont itt mindennap játszottam, nagyon hosszú napok voltak az eső miatt. Ez volt egyesben a hatodik, a párossal együtt már a hetedik meccsem... Muguruzának ez volt a harmadik mérkőzése. Ez rengeteget számít ilyen melegben és páratartalomban. Igazság szerint picit úgy éreztem, mintha szellem lennék csak a pályán, mintha nem lennék Önmagam."

A magyar játékos elmondta, rettenetesen fáj mindene, főleg a bal oldala a hajlítóizomtól kezdve egészen a bokáig. Hozzátette, ezek nem kifogások, ez csak a valóság, a realitás.

„Összességében nagyon elégedett vagyok az egyénimmel erre a hétre, örülök az új karriercsúcsnak" - jelentette ki Babos, aki elképzelhető, hogy kiemelt lesz az augusztus 29-én elrajtoló US Openen.

A magyar teniszező a jövő héten New Havenben lép pályára, de csak párosban, a kazah Jaroszlava Svedova oldalán.