Jump to content

Fury menekül Klicsko elől

2016. 09. 25. 08:03

Ismét elmarad a nagy érdeklődéssel várt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccs az első összecsapásukat megnyerő Tyson Fury és az elveszített címei visszahódítására vágyó Vlagyimir Klicsko között. A brit bunyós ezúttal is sérülésre hivatkozik.

A hírt a veretlen Fury promotere jelentette be, mint elmondta, a 28 éves bokszolónak (25-0-0, 18 K. O./T. K. O.) orvosi kezelésre van szüksége, de arról nem beszélt, pontosan milyen egészségügyi gondja van. Fury a WBO (Bokszvilágszervezet) és a WBA (Bokszvilágszövetség) öveit tenné kockára a 40 éves Klicsko (64-4-0, 53 K. O./T. K. O.) elleni visszavágón, de egyelőre az október 29-i dátumra tervezett összecsapás is meghiúsult.

Az ukrán exvilágbajnok és a brit bokszoló eredetileg július 9-én csapott volna össze ismét a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) övéért, ám a címvédő Fury bokája megsérült. Az újabb időpontot október 29-re tűzték ki, ez szenved most halasztást annak a szombati bejelentésnek a nyomán, amely szerint az angol öklöző - közelebbről nem részletezett - egészségi állapota nem teszi lehetővé a jövő hónapra Manchesterbe tervezett visszavágó megrendezését.

(Forrás: sportrajongo.hu;m4sport.hu/Fotó:twitter)