Jump to content

Lindsey Vonn visszatérhet

2017. 01. 05. 11:26

Két hónappal kartörése után akár már jövő héten visszatérhet a versenypályákra Lindsey Vonn. Patrick Riml, az amerikai alpesi sízők csapatigazgatója arról számolt be szerdán, hogy az olimpiai bajnok versenyző jelenleg Coloradóban edz és hétvégén utazik Európába.

Azt ugyanakkor hozzátette, hogy egyelőre nincs konkrét döntés a visszatérés időpontjáról. "Talán még szüksége lesz további edzésekre, de lehet, hogy elég magabiztosnak érzi majd magát. Mindenesetre reméljük, mielőbb visszatér" - mondta Riml.

Jövő hétvégén az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben egy-egy lesikló és kombinációs futamot rendeznek, előbbiben Miklós Edit is indul. Egy héttel később Garmisch-Partenkirchenben, az azt követő hétvégén pedig Cortina d'Ampezzóban rendeznek vk-versenyeket a Vonn erősségének számító gyors számokban.

A 32 éves Vonn, aki lesiklásban 2010-ben olimpiai, 2009-ben világbajnok volt, november 11-én törte el a karját edzés közben, emiatt ebben a szezonban még egyetlen vk-viadalon sem indult. Összetettben négyszer, a leggyorsabb számban pedig nyolcszor nyerte meg a vk-pontversenyt, többek között az előző idényben is.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)