Jump to content

Williams hengerelt, tornagyőzelmével történelmet írhat!

2019. 09. 06. 09:08

Serena Williams mindössze négy játékot veszített csütörtökön a Jelina Szvitolina elleni elődöntőben, így pályafutása során tizedszer jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság fináléjába.

A 37 éves játékos lehengerlően teniszezett, szinte esélyt sem adott ukrán riválisának. Az amerikai játékos rögtön a mérkőzés elején elvette ellenfele adogató játékát, előnyét pedig a játszma végéig megőrizte, de egy ízben három egymást követő bréklabdát kellett hárítania ehhez.

A második szettben már nem volt egy súlycsoportban a két teniszező, ugyanis 1:1 után csak Williams nyert gémet, ebből háromszor fogadóként.

A nyolcadikként rangsorolt, 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams korábban kilenc döntőjéből hatszor nyerte meg a US Opent, amelyen első diadalát húsz éve, a legutóbbit pedig öt éve aratta, tavaly a döntőben maradt alul.

Ellenfele az a Bianca Andreescu lesz, aki két szoros játszmában múlta felül a svájci Belinda Bencicet. A kanadai játékos az első szettet rövidítésben nyerte, a másodikban pedig 2:5-ről fordított, sorozatban öt gémet nyerve.

Williams és Andreescu kevesebb mint egy hónapja a torontói torna döntőjében találkozott, de akkor előbbi, hátfájdalmai miatt, mindössze négy játék után feladta a küzdelmet. Serena Williams szombati győzelmével a 24. Grand Slam-trófeáját gyűjtené be, amivel az örökrangsor élén utolérné az ausztrál Margaret Courtot. Williams még szülése előtt, a 2017-es Australian Openen diadalmaskodott legutóbb, azóta nem nyert tornát, Grand Slam-viadalokon azóta három finálét vesztett el. A 19 éves Andreescu pályafutása első GS-döntőjére készül

Eredmények:

női elődöntő:

S. Williams (amerikai, 8.)-Szvitolina (ukrán, 5.) 6:3, 6:1

Andreescu (kanadai, 15.)-Bencic (svájci, 13.) 7:6 (7-3), 7:5

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti,)