Jump to content

Párizs 2024 - Az ötkarikás játékokra kínált 13,4 millió jegy fele lesz olcsó

2022. 03. 22. 14:13

A bő két év múlva esedékes párizsi nyári olimpiára és paralimpiára szóló jegyeknek mintegy fele tartozik majd az olcsó kategóriába - jelentették be a francia szervezők.

Összesen 13,4 millió belépőt értékesítenek, melyből 10 millió szól majd a nyári játékokra és 3,4 millió a paralimpia versenyeire. A jegyek - tűnik ki az insidethegames.biz beszámolójából - egyetlen, világméretű digitális platformon keresztül lesznek elérhetők, ami a szervezők állítása szerint nagyobb biztonságot tesz lehetővé a vásárlók számára.

Valamennyi sportágban az olimpiai belépők közül a legolcsóbbak 24 euróba kerülnek, a paralimpiaiaké pedig 15 eurótól kezdődnek.

A jegyhez jutás folyamata 2022 végén indul, amikor megnyílik a regisztráció, maga az értékesítés pedig a tervek szerint 2023 februárjában indul.

"Ezen a digitális platformon az első naptól kezdve az emberek Franciaországban, de a világ minden táján ugyanolyan eséllyel vásárolhatnak jegyet. A célunk megtalálni az ideális egyensúlyt, hogy minden sportág mindenki számára elérhető legyen" - mondta Tony Estanguet, a Párizs2024 szervezőbizottságának elnöke.

Hozzátette, hogy "optimalizálni és maximalizálni" akarják a bevételeket. Ez azt jelenti, hogy a párizsi olimpia teljes jegyértékesítési programjából 1,1 milliárd euróra akarnak szert tenni. A játékok költségvetését magánforrásokból is finanszírozzák, és a jegyvásárlási program a tervezett bevételek közel egyharmadát teszi ki - írta a portál.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)