Jump to content

Európa-liga: 4-1-re nyert, és továbbjutott a Diósgyőr

2014. 07. 10. 21:25

Továbbjutott a Diósgyőri VTK futballcsapata az Európa-liga selejtezőinek első fordulójából, miután a múlt heti 2-1-es győzelem után Tomiszlav Szivics együttese idegenben 4-1-re nyert a máltai Birkirkara ellen. A magyar csapat góljait Elek Ákos, Senad Husic, Barczi Dávid és Lazar Marjanovics szerezte, a vendégektől Ryan Camenzuli volt eredményes.

Egy héttel ezelőtt a Diósgyőr egygólos előnyt szerzett hazai pályán (Debrecenben) a ma esti visszavágóra, bár szerencse is kellett hozzá, hogy végül nem 2-2-ről indultak a csapatok. Az együttes ezúttal az Antal - Okuka, William Alves, Debreceni, Husic – Bori, Kádár, Elek – Gosztonyi, Grumics, Bacsa összeállításban kezdte a mérkőzést.

Az első fél órában lényegében semmi nem történt a pályán, a hazaiak jobbára a védekezéssel törődtek, diósgyőri oldalon pedig azt a párszáz drukkert lehetett csak dicsérni, akik Máltára is képesek voltak elutazni csapatukért.

Aztán a 30. percben a semmiből jött a magyar gól: Elek Ákos szerzett labdát és két máltai között tört be a tizenhatoson belülre, a hazai kapus Murcia pedig tett egy szívességet és csúnyán bevédte a középpályás lövését, 0-1. A 43. percben ugyanúgy a semmiből egyenlített Camenzuli a másik oldalon, aki kihasználta a diósgyőri védelem óriási hibáját és 15 méterről lőtt a kapuba, így 1-1-el fordultak a csapatok a második félidőre.

A második játékrész eleje máltai próbálkozásokat hozott, de Antalnak igazán veszélyes helyzetet nem kellett hárítania. A 61. percben aztán életjelet adott magáról a Diósgyőr, nem is akárhogyan: Murcia kapus ismét nem állt a helyzet magaslatán, így Husic megpattanó lövése utat talált a kapuba, 1-2. Beindult a Diósgyőr, hiszen a 66. percben már 1-3 állt az eredményjelzőn - a csereként beállt Barczi jóvoltából, aki sarokkal, szép mozdulattal helyezett a kapuba. A 90. percben jött a kegyelemdöfés és Lazar Marjanovics is betalált, 4-1-re alakítva az állást.

Ami végül a végeredmény is lett: a Diósgyőr összesítésben 6-2-vel búcsúztatta a Birkirkarát, és bejutott az Európa-liga selejtezőinek második fordulójába, ahol a bolgár Litex Lovech és a moldáv Veris Chisinau párharc győztesével játszik majd.

(Fotó:nb1.hu)