Jump to content

U19-es Eb - megvan a világbajnoki részvétel!

2014. 07. 26. 08:34

A labdarúgó U19-es Európa-bajnokság 3. fordulójában Magyarország 2–1-re legyőzte Izraelt, így az A-csoport harmadik helyén zárt, ezzel pedig kvalifikálta magát a jövő évi U20-as világbajnokságra.

A hazai rendezésű Európa-bajnokság eddig finoman szólva sem rólunk szólt, hiszen a magyar válogatott rendkívül gyengén szerepelt a csoportkörben. Az osztrákok és a portugálok ellen elveszített mérkőzések rányomták a bélyegüket a közhangulatra, csapaton belül és kívül is, úgyhogy itt volt az ideje, hogy Mészöly Géza fiai javítsanak.

Erre Izrael ellen került sor az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, ahol a 25. percben a csapatkapitány Kalmár Zsolt gyönyörű csavart góljával szerzett vezetést a magyar együttes, megalapozva ezzel a pozitívabb légkört.

Nem sokáig tartott a lelkesedés, ugyanis 10 perccel később Hugy fejesgóljával egyenlített Izrael - a találata pedig újabb ijedelmet keltett, hiszen ez a mérkőzés ugyan nem a legjobb négy közé jutásról döntött, de arról igen, hogy melyik együttes lehet ott a jövő évi U20-as világbajnokságon. Márpedig Izraelnek egy döntetlen is elegendő lett volna ehhez.

A bekapott gól azonban az Ausztria elleni mérkőzéssel ellentétben most nem törte össze a magyar válogatottat, mely nagyon hamar válaszolni tudott: Varga Szabolcs beadását Balogh Norbert értékesítette szép mozdulattal, így 2-1-es vezetésre tettünk szert.

A második félidőben így már Izraelnek volt fontos a gólszerzés, ami kisebb helyzetekben mutatkozott meg, ám végül a több mint 5 perces ráadás ellenére sem tudott egyenlíteni az ellenfél.

A magyar válogatott így 2-1-es győzelemmel búcsúzott a hazai rendezésű Eb-től, melynek A csoportjában a 3. helyen végzett, és ezzel kiharcolta a jövő évi új-zélandi U20-as világbajnokságon való részvételt.

Az Európa-bajnokságon csoportunkból Portugália és Ausztria jutott tovább, előbbi a B csoportban második helyen végző Szerbiával, utóbbi a másik négyes csoportelsőjével, Németországgal mérkőzik a fináléért.

(Fotó: rangado.hu)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!