Jump to content

VB: A B-csoportban meglepetés lenne a meglepetés

2014. 06. 07. 12:07

Már csak napok választanak el bennünket a labdarúgó világbajnokságtól, így itt az ideje, hogy megismerkedjünk a résztvevő csapatokkal, elemezzük a csoportokat és latolgassuk az esélyeket. Az A-csoport után ezúttal nézzük a B jelzésű négyest, melyben a legutóbbi vb döntősei is helyet kaptak.

A legfontosabb kérdés már az első fordulóban eldőlhet, hiszen akkor rendezik a spanyol-holland vb-döntő visszavágóját. Négy éve a spanyolok Iniesta pazar góljával nyertek, és keretük most sem gyengébb – sőt! Szakember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy a Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Koke, Fabregas, David Silva, Mata fémjelezte középpályáról kit hagyjon ki.

A hollandok számára is létfontosságú a bemutatkozás, hiszen a csoport második helyén továbbjutni annyit jelent, hogy a nyolcaddöntőben a brazilok lesznek az ellenfelek, aminek egyik csapat sem örül általában, főleg nem egy olyan vb-n, ahol történetesen ők a házigazdák. Egy biztos, az előre játékkal nem lesz probléma, ugyanakkor a fiatal védelem rutintalansága még gondot jelenthet Louis van Gaalnak, aki sérülés miatt nem számolhat Rafael van der Vaarttal.

Chile válogatottját sokan a vb meglepetéscsapataként aposztrofálták. Az idén remek szezont produkáló Vidal mellett Alexis Sánchez és Vargas az, akik meghatározó tagjai lehetnek a csapatnak. Mindenesetre ha az első fordulóban elkapják az ausztrálokat, az olyan löketet adhat nekik, amivel akár a két esélyesebb együttest is meglephetik.
A csoport negyedik tagja Ausztrália, nem valószínű, hogy bele tud szólni a továbbjutás kérdésébe. A keret közel fele (10 játékos) még nincs 23 éves, és vannak ugyan nagy öregek, Tim Cahill (34), Luke Wilkshire (32), de ez a keret inkább a következő vb-re lehet ütőképes. Meglepetés lenne, ha győzni tudnának bárki ellen is a csoportban.