Jump to content

VB: ki jut tovább a halálcsoportból?

2014. 06. 10. 13:27

Már csak napok választanak el bennünket a labdarúgó világbajnokságtól, így itt az ideje, hogy megismerkedjünk a résztvevő csapatokkal, elemezzük a csoportokat és latolgassuk az esélyeket. Az A, a B és a C csoport után ezúttal nézzük a D jelzésű négyest, mely sokak szerint a halálcsoportnak felel meg.

Mégpedig azért, mert három korábbi világbajnok is található benne, és egy biztos, hogy kiesik már a csoportkör után. Luis Suarez élete formájában játszotta végig a szezont a Liverpoolban, és ha ezt átmenti az uruguayi válogatottba is, akár megismételhetik a négy évvel ezelőtti bravúros szereplést. A támadó jelenleg sérüléssel küszködik, de olyan játékosokkal tudják pótolni, mint Edinson Cavani vagy Diego Forlán.

Az angolok testközelből láthatták Suarez fantasztikus játékát, és a vb-n az egyik legfontosabb dolguk lesz őt megállítani. Az angol keretben - az előző világversenyekhez képest - szokatlanul sok a fiatal játékos, ugyanakkor olyan nagyágyúk sem maradtak ki, mint Gerrard, Lampard, vagy Rooney. Az angoloknak azonban a nagy nevek ellenére a szerencsére is szükségük lesz a továbbjutáshoz.

Az olasz együttest nehéz lett volna erősebbre összerakni, ennek ellenére legutóbbi hét meccsükön nem tudtak nyerni. A védelem a „megszokott” olaszos, a középpályán de Rossi és Pirlo lesz aki jelentősen befolyásolhatja a csapat játékát, míg elől két olyan játékos felelős a gólokért, (Balotelli és Cassano), akik közül bármelyik gólkirály lehet, de akár az első meccs első félidejében ki is állíthatják.

Nem megbántva a Costa Rica-i együttest, de ebben a négyesben valószínűleg csak a negyedik helyet célozhatják meg. Ugyanakkor egy-egy elcsent ponttal jelentősen befolyásolhatják a végeredményt, és könnyen magukkal ránthatnak egy korábbi világbajnokot.

(Fotó:theaustralian.com.au)