Jump to content

Van Gaal örül Guardiola érkezésének

2016. 02. 03. 12:34

Louis van Gaal örömét fejezte ki, hogy a következő szezontól Pep Guardiola is csatlakozik a Premier League neves edzőinek táborába. Kérdés, hogy a holland és a katalán mester találkozik-e majd egymással, lévén LVG munkássága a Manchester United élén enyhén szólva is véleményes, ahogy a csapat játéka is.

A Manchester United vezetőedzője, Louis van Gaal örül annak, hogy a nyártól korábbi barcelonai játékosa Pep Guardiola lesz a városi rivális Manchester City menedzsere. A Manchester United vezetőedzője, Louis van Gaal elmondása szerint örül annak, hogy a nyártól Pep Guardiola lesz a városi rivális Manchester City menedzsere. A holland szakvezető jól ismeri a spanyolt, hiszen van Gaal első barcelonai vezetőedzői szerepvállalásakor, 1997 és 2000 között Guardiola (is) viselte nála a csapatkapitányi karszalagot. Érdekesség, hogy Guardiola eddigi edzői pályafutása alatt dolgozott már a Barcelonánál és a Bayern Münchennél (nyárig a bajor klubnál marad) is, mindkét együttesnél van Gaal utódja volt, igaz, nem közvetlen utódja.

"A korábbi kapitányomról van szó, úgyhogy nagyon örülök, hogy láthatom, ráadásul beszélek spanyolul, így könnyű lesz beszélgetnünk" - mondta jókedvűen a holland edző, aki a keddi, Stoke elleni 3-0-s bajnoki győzelem után volt elemében. A három pont megszerzése jól is jött van Gaalnak, aki az MU eredményei miatt nem biztos, hogy a következő szezontól is a manchesteri csapat kispadján ülhet.

A Manchester United a Premier League hétközi fordulójában 3-0-ra legyőzte a Stoke együttesét, a manchesteri gárda rég nem rúgótt három gólt egy mérkőzésen, kérdés, hogy ez csak fellángolás-e LVG csapatától, vagy folyamatos lesz innentől a jó játék.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bleacherreport.com))