Jump to content

A német közvélemény nem bánik kesztyűs kézzel a válogatottal

2022. 12. 21. 10:59

Niclas Füllkrug, a német válogatott támadója bírálta azt a hozzáállást, amellyel a közvélemény a katari labdarúgó-világbajnokságon már a csoportkör után búcsúzott nemzeti csapatot kezeli.

A játékos a Sport Bild című lap szerdai számában úgy fogalmazott: ijesztő, hogy a német közönség milyen rosszindulatúan állt a válogatotthoz a Japán elleni mérkőzés és a későbbi kiesés után.

"Ez rendkívül sajnálatos" - mondta.

A Werder Bremen csatárát először hívták be a német keretbe, s a világbajnokságon két gólt szerzett. A Nationalelf ezzel együtt 2-1-re kikapott Japántól, majd 1-1-es döntetlent játszott Spanyolországgal, s végül hiába verte meg 2-1-es hátrányból 4-2-re Costa Ricát, a 2018-as tornához hasonlóan nem jutott tovább a kieséses szakaszba.

A németek nemcsak a csapatot, hanem a vb-házigazda Katart is bírálták a szerintük nem megfelelő emberi jogi körülmények miatt, s az idei vb iránt jóval kisebb érdeklődést mutattak, mint a korábbiak esetében.

Füllkrug hozzátette: négy évvel ezelőtt, az oroszországi vb-n is ellenségesen kezelték az együttest, miután címvédőként ugyancsak már a csoportszakasz után kiesett. Azt mondta: néha az az érzése, hogy inkább kudarcot, mint sikert kívánnak a válogatottnak.

"Nem tudom, ez miért van. Egyvalamit azonban mondhatok: a pályán lévő összes játékos nagyon büszke arra, hogy a német mezt viselheti" - jelentette ki.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)