Jump to content

Michelisz Norbi idén először állhatott dobogóra

2014. 05. 13. 16:15

Michelisz Norbert idén először állhatott fel a dobogóra a túraautó-világbajnokságon (WTCC). A magyar versenyző a Szlovák Nagydíj vasárnapi első futamán végzett a harmadik helyen. A második futamot az eső miatt törölték a szervezők. A Slovakiaringen rendezett verseny első futama mindössze hét körig tartott, ugyanis a szakadó eső miatt már ekkor a pályára érkezett a biztonsági autó, két körrel később pedig le is intették a küzdelmet. A futamot a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loeb nyerte.

Michelisz a futam után elmondta, nagyon boldog, hogy idén először feljutott a dobogóra. Magyarországon az egy héttel korábbi verseny alkalmával nagyot léptek előre, az ezt követő tesztek pedig úgy tűnik, kifizetődnek.

A 29 éves Michelisz egyébként, a Hungaroringen pályafutása 100. futamán vett részt. A szlovák versennyel kapcsolatban elmondta, jól sikerült a rajtja azzal, hogy Yvan Mullert meg tudta előzni. Ezt követően próbált biztonságosan autózni, hiszen az adott körülmények között – szakadó eső, állandó vízfüggöny az előtte autózóktól - nagyon nehéz megtalálni, hol a határ.

Norbi egyébként már a verseny előtt azt mondta, mivel a büntetősúly-rendszer következtében a Citroënek továbbra is a maximális 60 kilót „cipelik”, legalább az egyik futamon reális lehet egy dobogós helyezés számukra. Ugyanakkor azzal is tisztában volt, ennek alapfeltétele, hogy az autóval ne történjen semmi olyan technikai hiba, ami a magyarországi versenyen hátráltatta őket.

A magyar klasszisnak – aki nem mellesleg a Szlovák Nagydíj legjobb Hondás versenyzője volt - egyébként is a szlovák pálya az egyik kedvence – természetesen a Hungaroring után. Ebben szerepet játszik, hogy 2012-ben egy pole pozíció és két hatodik hely jött össze számára, tavaly pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel Szlovákiában.

Fotó:totalcar.hu forrás:sportrajongo.hu/michelisz.hu