Jump to content

Vettel: nem számítottam ennyire nehéz versenyre

2017. 07. 30. 19:38

A szervezők tájékoztatása szerint a négy nap során összesen 199 ezren látogattak ki a Hungaroringre, ami 23 ezerrel több a tavalyi nézőszámnál. A vasárnapi futamot 79 ezren követték a helyszínen, többségük Ferrari szurkoló volt, így az ő hétvégéjük remekül zárult, hiszen Sebastian Vettel a nehézségek ellenére is nyerni tudott. 

 "Nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz versenyünk lesz, bár kívülről talán nem tűnt annak" - kezdte értékelését Vettel. -

"A kormány már a felvezető körön sem állt egyenesen, így pedig elég nehéz volt 70 kört megtenni ezen a pályán. A verseny végéhez közeledve a csapat szólt, hogy ne menjek rá a rázókövekre a gumik megóvása érdekében, de ezt itt szintén nem könnyű megoldani. A lényeg az eredmény, az pedig mind nekem, mind a csapatnak tökéletes" - tette hozzá.

Csapattársa dicsérte autóját, s egyúttal sajnálatát fejezte ki, amiért nem tudott nyerni.

"Nagyon jó volt ma az autóm, meg volt a sebességem a győzelemhez, de hiába rajtoltam jól, az első kanyarban vigyáztam, mert a csapattársamnak nem akartam nekimenni. Ahogy mindig, most is nyerni akartam, de a csapatunk szempontjából kiváló eredményt értünk el" - mondta Räikkönen.

A harmadik helyen zárt Bottas Hamiltonnak és a csapatnak is köszönetet mondott azért, hogy visszakapta dobogós pozícióját.

"Jó volt a rajtom, de nehezen tudtam egyesből kettesbe váltani, ezzel veszítettem némi időt. Voltak gondjaink a verseny alatt, de próbáltam közelebb kerülni Kimihez, és mivel nem sikerült, a csapattal megállapodtunk abban, hogy Lewisnak is adunk egy lehetőséget" - beszélt a csapat döntésének hátteréről a finn. "Sajnos neki sem jött össze, viszont megegyeztünk, hogy ebben az esetben vissza fogja adni a harmadik helyet. Köszönöm a csapatnak és neki is, hogy betartották, amit ígértek, nem sokan tettek volna így Lewis helyében" - fűzte hozzá.

A vb egy hónap szünet után, augusztus végén Belgiumban folytatódik.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)