Jump to content

Koronavírus - Az F1-es nagydíjak szünetelnek, augusztusi pótlás jöhet

2020. 03. 14. 17:24

Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai igazgatója szerint az augusztusi szünetben pótolhatnának elmaradt versenyeket.

A Brawn a Sky Sportsnak elmondta: a körülmények ellenére hisz abban, hogy 2020-ban is képesek lesznek színvonalas és izgalmas világbajnokságot rendezni. Ennek érdekében megvizsgálják, hogy a szezon elején elmarad, elmaradó futamokat mikor tudják pótolni, majd utalt a hagyományos augusztusi szünetre.

"Ott több hétvége is adódik amelyeken versenyezhetünk. Úgy vélem, így egy egészen normális versenynaptárat állíthatunk össze a szezon hátralévő részére" - mondta.

Hozzátette: a csapatoknak idén nagy rugalmasságot kell tanúsítaniuk, mivel szokatlan körülmények között lesznek kénytelenek dolgozni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) február 12-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt április 19-én nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat. Pénteken pedig közölte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj elhalasztását, a jövő hétvégére tervezett bahreini, illetve az április első hétvégéjére kiírt vietnami futammal egyetemben. A sorozat a tervek szerint május végén, Európában kezdődhet.

Idén a versenynaptár szerint a Magyar Nagydíjat augusztus 2-án rendezik meg, a sorozat a Belga Nagydíjjal a hónap végén, 30-án folytatódna.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)